15.7.2012

Barffiruokapäiväkirja viikko 2




Maanantai Aamuruualla naudan jauhelihaa, Donwedt hernbs Easy-green. Nuoremmille koirille ripaus häränrasvajauhetta.
Iltaruulla jauhettu kalkkunanliha (luu mukana), omatekoinen kasvissose.

Aamuruoka maistui kaikille hyvin. Hilma jätti iltaruuan väliin, vaikka seassa oli vain teelusikallinen kasvissosetta. Riku ja Tauno vetelivät iltaruuankin huiviinsa hyvällä ruokahalulla. Hilmalla kokeiltava huomenna sitten puolta teelusikallista kasviksia. Tänään lueskelin myös hyvää artikkelia (olen varmaan vilkuillut ennenkin), jossa oli muunmuassa kirjoitettu tuosta toksisesta reaktiosta. Rikullahan oli useita noista oireista alussa, nyt voi hirmuisen hyvin ja vatsa toimii. Taunolla ja Hilmalla ollut myös näppylöitä. Olen erittäin toiveikas, että hyvä tästä vielä tulee =) Hilma syököön sitten vähemmän kasviksia kuin muut, jos ei ala menemään, mutta totutellaan totutellaan.



Tiistai Aamuruualla naudan jauhelihaa, Donwedt hernbs Easy-green, häränrasvajauhe nuoremmille koirille.
Iltaruulla jauhettu kalkkunaliha (luu mukana), omatekoinen kasvissose.

Aamuruoka maistui hyvin kaikille, pienen pohdinnan jälkeen jopa Hilmalle. Iltaruualla muille ruoka maistui hyvin, paitsi Hilmalle. Sain Hilman vähän ottamaan kalkkunaa, johon oli laitettu vain vaivaiset puoli teelusikallista kasvissosetta. Ehkäpä tästä kärsivällisyydellä vielä Hilmankin kanssa hyvä tulee, sen pitää vaan totutella varovasti näihin kasvislisiin. Muuten tuntuu, että kaikki koirat voivat hyvin ja koska nappulaa ei enää ole on vedenjuontikin vähentynyt huomattavasti. Rikun kohdalla vedenjuonti tietysti ei vähene, mutta se johtuu noista sen lääkkeistä.

Keskiviikko Aamuruualla broilerin maksaa.
Iltaruualla broilerin siipiä.

Aamuruoka maistui kaikille oikein hyvin, jopa siis tuolle nirso-neidille.
Iltaruualla Hilma söi pienen tuumaustauon jälkeen reilunkokoisen broilerinsiiven. Riku söi kans vain yhden siiven ja Tauno vetele reippaana poikana kaksi siipeä huiviinsa. 
Treeninameiksi hankkimani kuivalihat tulivat kans tänään eli agilitytreeneissä oli nameina kuivattua kanan rintaa, hyvin maistui eikä ollut ylimääräisiä aineita herkuissa.

Torstai Aamuruualla naudan mahaa, seassa omatekoinen kasvissose sekä merileväjauhetta. Nuorilla koirilla myös häränrasvajauhetta. 
Iltaruualla kalkkunankauloja.

Aamuruoka maistui kaikille oikein hyvin ja jopa Hilmakin söi ruokansa, vaikka sen seassa oli reilu puolteelusikallista kasvissosetta. Ehkä siitä vielä kasvisten syöjä tulee=)
Iltaruualla tarjoiltujen kalkkunankaulojen menekki ei ollut Hilman ja Rikun osalta kauhean hyvä, sai kumpainenkin kuitenkin syödäkseen. Taunolla ei nokka kaulan kanssa kauaa tuhissut ja taisi pentu saada melkein kokonaisen kaulan ahdettua itseensä.

Perjantai Aamuruualla naudan mahaa, seassa omatekoinen kasvissose sekä merileväjauhetta. Nuorille koirille taas myös ripaus häränrasvajauhetta.
Iltaruualla jauhettua lohta (ruodot jauhettu mukaan).

Kaikki söivät aamuruuan hyvällä ruokahalulla. Hilmalla laitoin vähän enemmän kasvissosetta joukkoon, kuin eilen ja menihän se ruoka sitten lopulta. Hitusen epäluuloisesti sitä toki ensin piti nuuskia ja katsella minua silmiin, et saisko tän ilman vihanneksia, kiitos.
Iltaruualla Riku söi ruokansa hyvällä halulla (tarvinneeko tuota enää erikseen mainita), Tauno vähän epäluuloisesti ensin lohta nuuski syöden sitten kuitenkin hyvän annoksen ja Hilmakin näytti lohta jonkinverran. Kala ei selkeästi ole mikään lemppari, mutta täytyy sitä sitkeästi aina sillointällöin tarjota. Tauno varmasti tottuu hyvin eri makuihin, kun saa pienestä pitäen noita vähän erikoisempiakin eväitä.

 Lauantai Aamuruualla broilerin sydänkuutioita, omatekoista kasvissosetta, merilevä jauhetta sekä nuorille koirille häränrasvajauhetta.
Iltaruualla jauhettua lohta (ruodot mukana).

Ilmeisesti tuo broilerin sydän on herkkua, koska kaikki söivät kuppinsa tyhjiksi (tai no Hilma jätti muutaman kuution vielä Taunolle kuppinsapohjalle). Iltaruualla Hilma ei syönyt kovinkaan hyvin,  muille onneksi maistui.

Sunnuntai Aamuruualla broilerin sydänkuutioita, ometekoista kasvissosetta, merilevä jauhetta sekä nuorille koirille häränrasvajauhetta.
Iltaruualla possun lihakuutioita. 

Hilma ei aamuruokaansa koskenut (voi huoh tuon kanssa). Muille maistui ja Tauno viimeisteli vielä sitten ekstarana Hilmankin eväät.
Iltaruualla piti tarjoille broilerin siipiä, mutta ulkona oli niin märkää, että ajattelin päästää rokissa väsähtäneen itseni helpommalla ja antaa ruuan ihan kupista ja noi lihakuutiot sitten ainuita mitkä ehtivät sulaa. Lihakuutiot maistuivat hyvin kaikille.



Yllämainittujen lisäksi koriat ovat nauttineet namipaloina kuivattua kananrintaa sekä ajanvieteherkkuina possunsaparoita sekä normaaleja nahkaluita.

Tämmoinen meidän toinen kokonainen täysbarffausviikko, kommentteja?

Ajattelin nyt jonkinaikaa pitää tätä ruokapäiväkirjaa, niin itsellekkin jää sitten matreiaalia siitä mitä koirat ovat suuhunsa saaneet. Myöskin jos koirille jotain ongelmia tulisi, niin olisi helpompi sitten määritellä mistä mahdollisesti kiikastaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti